Varázslatos vaníliás süti

Hozzávalók:

113 g margarin

480 ml tej

4 tojás (szétválasztva)

150 g porcukor

15 ml víz

115 g liszt

5 ml vanília kivonat (1 teáskanál)

egy kis porcukor a végére, a megszóráshoz

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160-165 fokra.

2. Vékonyan vajazzuk ki a tepsit.

3. Olvasszuk meg a vajat, tegyük félre kicsit hűlni. Melegítsük a tejet langyosra és tegyük félre.

4. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket. Tegyük félre.

5. A tojás sárgáját a cukorral simára keverjük. Adjuk hozzá a vizet és az olvasztott vajat. Keverjük, amíg egyenletes nem lesz.

6. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük egyenletesre. Óvatosan adjuk hozzá a tejet és a vaníliát. Keverjük, amíg egyenletes nem lesz.

7. Adjuk hozzá a fehérje 1/3 részét óvatosan. Keverjük bele (ne géppel!). Ismételjük, amíg el nem fogy.

8. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe és süssük 45-60 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

9. Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni szeletelés előtt. Majd szórjuk meg porcukorral a tetejét.

Az eredeti recept:

http://whiteonricecouple.com/recipes/magic-custard-cake/

Tovább a blogra »