Varázslatos csokoládés süti

Az előző sütemény csokoládés változata.

Hozzávalók:

113 g margarin

600 ml tej

115 g liszt

43 g kakaópor (keserű)

4 tojás (szétválasztva)

1 csepp ecet (enyhe)

210 g porcukor

30 ml eszpresszó, vagy fekete kávé (aki nem szereti, annak kakaó)

5 ml vanília kivonat (1 teáskanál)

egy kis porcukor a végére, a megszóráshoz

bogyós gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 160-165 fokra. Vékonyan vajazzuk ki a tepsit.

2. Olvasszuk meg a vajat, tegyük félre kicsit hűlni. Melegítsük a tejet langyosra és tegyük félre.

3. Egy külön tálban keverjük alaposan össze a lisztet és a kakaóport. Tegyük félre.

3. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket az ecettel. Tegyük félre.

5. A tojás sárgáját a cukorral simára keverjük. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a kávét/kakót és a vanília kivonatot. Keverjük, amíg egyenletes nem lesz (kb 2 perc).

6. Adjuk hozzá a kakaós lisztet, keverjük egyenletesre. Óvatosan adjuk hozzá a tejet. Keverjük, amíg egyenletes nem lesz.

7. Adjuk hozzá a fehérje 1/3 részét óvatosan. Keverjük bele (ne géppel!). Ismételjük, amíg el nem fogy.

8. Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe és süssük 50-60 percig, amíg kissé puha, de már nem folyós lesz (nem kell szárazra sütni!)

9. Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni szeletelés előtt. Majd szórjuk meg porcukorral a tetejét. Gyümölcsökkel díszítjük.

Az eredeti recept:

http://whiteonricecouple.com/recipes/chocolate-magic-custard-cake/#

Tovább a blogra »