Marokkói mandulás csók

Hozzávalók:

500 g mandula (hámozott)

250 g porcukor

1 teáskanál sütőpor

2 tojás

1 evőkanál puha vaj

1 teáskanál vanília

1 citrom reszelt héja

Formázáshoz és díszítéshez:

vaj (a tepsi kikenéséhez) vagy sütőpapír

narancsvirágvíz

porcukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.

2. Daráljuk le alaposan a mandulát, hogy mandula pasztát kapjunk. Tegyük félre.

3. Verjük fel a tojásokat a porcukorral, amíg ki nem fehéredik.

4. Adjuk hozzá a mandulapasztát, a sütőport, vajat, vaníliát, citrom héját és alaposan gyúrjuk össze (kézzel).

5. Narancsvirágvízzel nedvesített kézzel formázzunk 2-3 centi átmérőjű golyókat.

6. Kézzel kicsit lapítsuk ki a golyókat, mintázzuk, formázzuk az ujjunkkal. Szórjuk meg porcukorral.

7. Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Nem szabad túl sütni, akkor jó, ha a széle ropogós, a közepe még puha.

8. Ha kész, a meleg sütiket ismét hintsük meg porcukorral. Majd hagyjuk kihűlni.

9. Légmentesen tárolva 2 hétig, fagyasztva akár 3 hónapig is eláll.

Eredeti recept: http://moroccanfood.about.com/od/dessertsandcookies/r/ghoriba_almonds.htm

Tovább a blogra »