Sült paradicsom leves

Hozzávalók:

8-10 paradicsom félbevágva

4 gerezd fokhagyma, összetörve

2 kis hagyma, negyedekre vágva

2-3 evőkanál olívaolaj

só, bors (frisse őrölt), ízlés szerint

1/3 csésze friss bazsalikom, aprítva

bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra.

2. Vékonyan zsírozzuk, olajozzuk ki a tepsit.

3. Öntsük egy nagy edénybe a paradicsomokat, fokhagymát, hagymát, olívaolajat, sót, borsot.

4. Keverjük össze.

5. Öntsük a paradicsomos keveréket az előkészített tepsire.

6. Süssük 30 percig, vagy amíg meg nem puhul. Közben keverjük meg 1-2x.

7. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kissé kihűlni.

8. Öntsük egy turmixgépbe, adjuk hozzá a bazsalikomot.

9. Turmixoljuk simára.

10. Öntsük a keveréket egy lábosba, melegítsük át.

11. Díszítsük, szervírozzuk.

Eredeti recept: http://diethood.com/2013/09/03/roasted-tomato-soup/

Tovább a blogra »