Töltött csokis keksz

Hozzávalók:

Tészta:

1 bögre (225 g) margarin, szobahőmérsékleten

1 bögre (170 g) barna cukor

2 tojás szobahőmérsékleten

1 teáskanál vanília kivonat

3/4 bögre (75 g) kakaópor

2 bögre (225 g) liszt

1/2 teáskanál fahéj

1 teáskanál szódabikarbóna

Krém:

1/2 bögre (112,5 g) margarin, szobahőmérsékleten

2/3 bögre (115 g) barna cukor

1 teáskanál vanília kivonat

1 bögre (112,5 g) liszt

1,5 evőkanál tej

1/2 bögre (kb 100-120g) csokireszelék, csokidarabka

porcukor

Elkészítés:

Tészta:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.

2. Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha nem lesz.

3. Adjuk hozzá a tojásokat, egyesével keverjük el.

4. Adjuk hozzá a vaníliát, jól keverjük össze.

5. Adjuk hozzá a kakaót, lisztet, fahéjat, szódabikarbónát. Keverjük össze.

6. Gyúrjunk kis golyókat a tésztából, lapítsuk ki.

7. Tegyük a tepsire, 1-2 centire egymástól.

8. 8-9 perc alatt süssük készre. Hűtsük ki.

Krém:

9. Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha nem lesz.

10. Adjuk hozzá a vaníliát és a tejet, jól keverjük össze.

11. Szitáljuk bele a lisztet. Keverjük simára.

12. Adjuk hozzá a csokidarabokat.

13. Ha kihűltek a kekszek, kenjük meg a krémmel és csinálunk szendvicseket.

Eredeti recept: http://willcookforsmiles.com/2013/09/chocolate-cookies-filled-with-cookie-dough.html

Tovább a blogra »