Fokhagymás parmezános masni



Hozzávalók:

Tészta:

1 3/4 csésze (415 ml) meleg víz (45-50 fokos)

1/4 csésze (55 g) extra szűz olíva olaj

1 tk tengeri só (vagy kóser)

1 ek cukor

1 1/2 ek (17 g) szárított élesztő

5 1/2 csésze (750 g) liszt

Töltelék:

1/4 csésze (60 g) margarin

1/4 csésze (60 ml) extra szűz olíva olaj

4 gerezd fokhagyma, összezúzva

1/2 csésze reszelt parmezán

1/4 csésze apróra vágott petrezselyem



friss őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Keverjük össze a meleg vizet, olíva olajat, sót, cukrot és a száraz élesztőt egy nagy tálban.

2. Jól dolgozzuk össze.

3. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk össze.

4. Fedjük le egy konyharuhával és dagasszuk kétszeresére meleg helyen (1-3 óra).

5. Pihentessük a tésztát 1-2 órát, hogy könnyebb legyen kezelni.

6. Hűtőbe is eltarthatjuk néhány napig.

7. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, ezt vonalazzuk be.

8. Formázzunk ping-pong labda nagyságú golyókat lisztes kézzel (ha egyformára szeretnénk: 28 g-os legyen).

9. Nyújtsuk ki a golyókat kb 6 cm hosszúra (ha ragad lisztezzük be egy kicsit).

10. Kössünk rá csomót (alul, felül, keresztbe) és tegyük a tepsibe egymástól 3,5-4 centire.

11. Ha a tepsi megtelt, fedjük le konyharuhával és hagyjuk meleg helyen kétszeresére dagadni.

12. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

13. Ha megdagadt, tegyük be a sütőbe és süssük kb 12-15 percig (vagy amíg aranybarnára nem sül).

14. Közben készítsük el a tölteléket.

15. Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal és a fokhagymával.

16. Amíg kicsit sárga nem lesz.

17. Ha kész vannak a masnik, vegyük ki a sütőből és kenjük meg a parmezános töltelékkel.

18. Sóval, borssal ízesítsük.

Melegen a legfinomabb.

Eredeti recept: http://whiteonricecouple.com/recipes/parmesean-garlic-knot-recipe/

Tovább a blogra »