Lisztmentes csokis keksz

Hozzávalók:

2 csésze apróra vágott dió

4 tojásfehérje

3 csésze porcukor

1/2 csésze + 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

1/2 tk só

2 tk vaníliakivonat

1 csésze csokidarabok

Elkészítés:

1. Törjük a diót apró darabokra. Terítsük egy sütőpapírral bélelt tepsire és süssük sütőben 6 percig, 175 fokon.

2. Verjük habosra a tojásfehérjéket (nem keményre!). Adjuk hozzá a vaníliát.

3. Egy másik tálban keverjük össze a porcukrot, a kakaót, sót, diót és a csokidarabokat.

4. Ezt keverjük össze a fehérjével. (hasonló lesz a tészta, mint a brownie tésztája)

5. Adagoljunk evőkanállal gombócokat a sütőpapírra, pár centi távolságra.

6. 175 fokos előmelegített sütőben 12-13 percig sütjük. Fényes és repedezett lesz. Hagyjuk kihűlni, aztán vegyük le a tepsiről óvatosan.

Eredeti recept: http://www.glorioustreats.com/2014/01/flourless-chocolate-cookies.html

Tovább a blogra »