Spenótos torta
Hozzávalók:
Tésztához:
500 g liszt
90 ml extra szűz olívaolaj
200 ml száraz fehérbor (nem hűtött)
10 g só
Töltelékhez:
350 g főtt spenót
350 g ricotta
1 tojás
100 g reszelt parmezán
só, bors
zsemlemorzsa
Elkészítés:
1. Gyúrjuk össze a tészta minden hozzávalóját, amíg sima tésztát nem kapunk.
2. Készítsük el a tölteléket:
3. Keverjük össze a spenótot, a tojással, a reszelt parmezánnal egy nagy csipet sóval, borssal.
4. Adjuk hozzá a többi hozzávalót is.
5. Vegyük elő a tésztát, osszuk 2 egyenlő részre.
6. Nyújtsuk ki kb 30 cm átmérőjű körökké.
7. Az egyik kört szórjuk le zsemlemorzsával, majd tegyük rá a tölteléket. Közepére az egyik részét, a másik részét a széleire.
8. Szórjunk rá egy kis parmezánt, ha maradt.
9. Tegyük rá a másik tészta lapot.
10. Tapasszuk össze a 2 tészta széleit, nyomkodjunk mintát bele villával.
11. Vigyázva, hogy a középső spenót kupacot ne érintsük, vagdossuk be 2 centinként a tészta széleit.
12. Fordítsunk el minden szeletet 90 fokkal.
13. 180 fokon 30 percig sütjük.