Twinkie kuglóf

Hozzávalók:

A tésztához:
345 g (sütemény)liszt

15 g sütőpor

6 g só

90 g vaj (szobahőmérsékleten)

15 ml vanília kivonat
400 g kristálycukor

118 ml növényi olaj

3 nagy tojás + 4 tojássárgája (szobahőmérsékleten)

237 ml íróA töltelékhez:

200 g mályvacukor krém (recept: mályvacukor krém)

114 g vaj (szobahőmérsékleten)

5 ml vaníliakivonat

porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A tészta:
1. Alsó harmadát fogjuk használni a sütőnek. Melegítsük elő 165 fokra.
2. Vajazzuk majd lisztezzük ki a kuglóf formát (formákat).
3. Keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót egy nagy tálban.
4. Keverjük a vajat simára a vaníliakivonattal. Majd adjuk hozzá a cukort, keverjük simára. Majd 2 percig gyorsabban keverjük, habosra,
5. Adjuk hozzá a tojások és a sárgákat. Mindegyik után keverjük simára.
6. Alacsonyabb fokozaton keverve adjuk hozzá a lisztet és az írót. Keverjük simára.
7. Öntsük a tepsibe (tepsikbe) a tésztát.
8. Süssük 60-70 percig, aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük.
A töltelék:
1. Keverjük simára a hozzávalókat.
2. Vágjunk 6-7 lyukat a kuglóf alján, kössük ezeket össze (ujjunkkal) és töltsük meg a krémmel óvatosan.
3. Ha kész kifordítjuk egy tányérra és porcukorral tálaljuk.
Eredeti recept: http://sweetapolita.com/2012/11/twinkie-bundt-cake/
Tovább a blogra »