CukorBorSó

Töltött csokis keksz

Hozzávalók:

Tészta:
1 bögre (225 g) margarin, szobahőmérsékleten
1 bögre (170 g) barna cukor
2 tojás szobahőmérsékleten
1 teáskanál vanília kivonat
3/4 bögre (75 g) kakaópor
2 bögre (225 g) liszt
1/2 teáskanál fahéj
1 teáskanál szódabikarbóna

Krém:
1/2 bögre (112,5 g) margarin, szobahőmérsékleten
2/3 bögre (115 g) barna cukor
1 teáskanál vanília kivonat
1 bögre (112,5 g) liszt
1,5 evőkanál tej
1/2 bögre (kb 100-120g) csokireszelék, csokidarabka
porcukor

Elkészítés:

Tészta:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
2. Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha nem lesz.
3. Adjuk hozzá a tojásokat, egyesével keverjük el.
4. Adjuk hozzá a vaníliát, jól keverjük össze.
5. Adjuk hozzá a kakaót, lisztet, fahéjat, szódabikarbónát. Keverjük össze.
6. Gyúrjunk kis golyókat a tésztából, lapítsuk ki.
7. Tegyük a tepsire, 1-2 centire egymástól.
8. 8-9 perc alatt süssük készre. Hűtsük ki.

Krém:
9. Keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg könnyű és puha nem lesz.
10. Adjuk hozzá a vaníliát és a tejet, jól keverjük össze.
11. Szitáljuk bele a lisztet. Keverjük simára.
12. Adjuk hozzá a csokidarabokat.

13. Ha kihűltek a kekszek, kenjük meg a krémmel és csinálunk szendvicseket.

Eredeti recept: http://willcookforsmiles.com/2013/09/chocolate-cookies-filled-with-cookie-dough.html

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!