Hozzávalók:
Tészta:
1 3/4 csésze (415 ml) meleg víz (45-50 fokos)
1/4 csésze (55 g) extra szűz olíva olaj
1 tk tengeri só (vagy kóser)
1 ek cukor
1 1/2 ek (17 g) szárított élesztő
5 1/2 csésze (750 g) liszt
Töltelék:
1/4 csésze (60 g) margarin
1/4 csésze (60 ml) extra szűz olíva olaj
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1/2 csésze reszelt parmezán
1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
só
friss őrölt fekete bors
Elkészítés:
1. Keverjük össze a meleg vizet, olíva olajat, sót, cukrot és a száraz élesztőt egy nagy tálban.
2. Jól dolgozzuk össze.
3. Adjuk hozzá a lisztet, gyúrjuk össze.
4. Fedjük le egy konyharuhával és dagasszuk kétszeresére meleg helyen (1-3 óra).
5. Pihentessük a tésztát 1-2 órát, hogy könnyebb legyen kezelni.
6. Hűtőbe is eltarthatjuk néhány napig.
7. Egy tepsibe tegyünk sütőpapírt, ezt vonalazzuk be.
8. Formázzunk ping-pong labda nagyságú golyókat lisztes kézzel (ha egyformára szeretnénk: 28 g-os legyen).
9. Nyújtsuk ki a golyókat kb 6 cm hosszúra (ha ragad lisztezzük be egy kicsit).
10. Kössünk rá csomót (alul, felül, keresztbe) és tegyük a tepsibe egymástól 3,5-4 centire.
11. Ha a tepsi megtelt, fedjük le konyharuhával és hagyjuk meleg helyen kétszeresére dagadni.
12. Közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
13. Ha megdagadt, tegyük be a sütőbe és süssük kb 12-15 percig (vagy amíg aranybarnára nem sül).
14. Közben készítsük el a tölteléket.
15. Olvasszuk meg a vajat az olívaolajjal és a fokhagymával.
16. Amíg kicsit sárga nem lesz.
17. Ha kész vannak a masnik, vegyük ki a sütőből és kenjük meg a parmezános töltelékkel.
18. Sóval, borssal ízesítsük.
Melegen a legfinomabb.
Eredeti recept: http://whiteonricecouple.com/recipes/parmesean-garlic-knot-recipe/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: