CukorBorSó

Csokis fánk rózsaszín mázzal

Hozzávalók:

A tészta:
1 1/2 csésze liszt
½ csésze sötét kakaópor
1 csésze cukor
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szerecsendió
1 teáskanál só
1 csésze író
2 tojás
2 teáskanál vanília
3 evőkanál kókuszolaj, megolvasztjuk, majd enyhén lehűtjük

A máz:
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál kukorica szirup (esteleg méz)
3 csésze porcukor
1/2 csésze vérnarancslé (esetleg málnaszörp)
tejszín

Elkészítés:

Tészta:
1. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
2. Egy közepes méretű tálban, habverővel keverjük össza a száraz hozzávalókat3. Egy másik tálban, keverjük össze az írót, tojást, és vaníliát. 4. Keverjük össze a író keveréket a száraz összetevőkkel. Adjuk a tésztához az olvasztott kókuszolajat is.5. Öntsük tésztát készített fánk formába, és süssük 10 percig. 6. Azonnal távolítsuk el a fánk a formából és hűtsük ki. Közben készítsük el a mázat.

Máz:
1. Keverjünk össze minden hozzávalót, kivéve a tejszínt.
2. Keverjük simára, óvatosan adagoljunk tejszínt hozzá (keveset nehogy folyós legyen).
3. Vonjuk be vele a fánkot.

eredeti recept: http://lakynandjudah.blogspot.ch/2014/01/dark-chocolate-cake-donuts-blood-orange.html

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!