CukorBorSó

Szarvasgombás paszternák és parmezános bruschetta

Hozzávalók:

Ciabatta vagy bagett karikákra vágva (12 db)
1 gerezd fokhagyma (félbevágva)
50 g vaj
3 nagy paszternák (felezve negyedelve kimagozzuk aztán apró darabokra vágjuk)
1 tk szarvasgomba olaj
2 ek olivaolaj
maréknyi rukkola
50 g parmezán

Elkészítés:

1. Hevítsünk fel egy serpenyőt. Ebben pirítsuk meg a kenyereket mindkét oldalukon. Ha kész, dörzsöljük be fokhagymával.
2. Melegítsük fel a vajat egy nagy serpenyőben. Adjuk hozzá a paszternákot, sózzuk, borsozzuk és főzzük közepes lángon, sűrűn kevergetve, amíg aranybarna nem lesz (kb 20 perc). Ha kell, adjunk hozzá vizet.
3. Vegyük le a tűzről és pürésítsük az olajjal.
4. Kész is. Maximum 2 napig lehet hűtőben tárolni a felhasználásig.
5. Tálalás: Megkenjük a krémmel a kenyereket, rukkolát teszünk rá és megszórjuk parmezánnal.Eredeti recept: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/72603/truffled-parsnip-and-parmesan-bruschetta

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!