Hozzávalók:
750 g liszt (átszitálva)
137 g kakaópor (cukrozatlan)
8 g só
454 g vaj (lágy)
400 g cukor
228 g barna cukor
3 tojás (hideg)
10 ml vanília kivonat
Elkészítés:
1. Egy nagy tálban szitáljuk össze a lisztet, kakaóport és sót.
2. Egy másik tálban keverjük össze géppel vajat és a cukrot. Kb 5 percig.
3. Adjuk hozzá a tojást, keverjük el.
4. Adjuk hozzá a lisztet, dolgozzuk össze, adjuk hozzá a vaníliát.
5. Felezzük el a tésztát. Csomagoljuk be külön műanyagba és kézzel lapítsuk ki kb ujjnyi vékonyra.
6. Tegyük a hűtőbe 45 percig.
7. Vegyük ki, csomagoljuk ki. Tegyünk a tetejére egy sütőpapírt és nyújtsuk ki, kb fél centi vékonyra.
8. Melegítsük elő a sütőt 165 fokra.
9. Tegyük a tésztát 15 percre a hűtőbe.
10. Vegyük ki, szaggassuk ki a formákat.
11. Helyezzünk a tepsibe egy sütőpapírt. Tegyük bele a kekszeket ujjnyi távolságra egymástól.
12. Tegyük a fagyasztóba 15 percre a tepsit a kekszekkel.
13. 16 perc alatt süssük készre.
14. Hagyjuk hűlni 10 percet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: