Hozzávalók:
1 csésze puha vaj
1 1/2 csésze cukor
2 tojás
1 1/2 teáskanál vanília kivonat
2 3/4 csésze liszt
2 teáskanál sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
A tetejére:
1/3 csésze cukor
2 teáskanál fahéj
Elkészítés:
1. Egy tálban keverjük jól össze a vajat és a cukrot.
2. Adjuk hozzá a tojásokat egyesével. Közte keverjük 1 percig.
3. Adjuk hozzá a vaníliát.
4. Adjuk hozzá a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót. Keverjük simára.
5. Csomagoljuk a tésztát folpackba, és tegyük 30 percre a hűtőbe.
6. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
7. Egy kis tálban keverjük össze a cukrot és a fahéjat.
8. Formázzunk a tésztából gombócokat és forgassuk bele a fahéjas cukorba.
9. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól pár centire.
10. 10-15 perc alatt süssük, amíg enyhén meg nem pirulnak.
Eredeti recept: http://www.shugarysweets.com/2012/03/vanilla-bean-snickerdoodles

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: