CukorBorSó

Marokkói mandulás csók

Hozzávalók:

500 g mandula (hámozott)
250 g porcukor
1 teáskanál sütőpor
2 tojás
1 evőkanál puha vaj
1 teáskanál vanília
1 citrom reszelt héja

Formázáshoz és díszítéshez:
vaj (a tepsi kikenéséhez) vagy sütőpapír
narancsvirágvíz
porcukor

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Daráljuk le alaposan a mandulát, hogy mandula pasztát kapjunk. Tegyük félre.
3. Verjük fel a tojásokat a porcukorral, amíg ki nem fehéredik.
4. Adjuk hozzá a mandulapasztát, a sütőport, vajat, vaníliát, citrom héját és alaposan gyúrjuk össze (kézzel).
5. Narancsvirágvízzel nedvesített kézzel formázzunk 2-3 centi átmérőjű golyókat.
6. Kézzel kicsit lapítsuk ki a golyókat, mintázzuk, formázzuk az ujjunkkal. Szórjuk meg porcukorral.
7. Süssük 15 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Nem szabad túl sütni, akkor jó, ha a széle ropogós, a közepe még puha.
8. Ha kész, a meleg sütiket ismét hintsük meg porcukorral. Majd hagyjuk kihűlni.
9. Légmentesen tárolva 2 hétig, fagyasztva akár 3 hónapig is eláll.

Eredeti recept: http://moroccanfood.about.com/od/dessertsandcookies/r/ghoriba_almonds.htm

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!